You define the future by creating the usual.

Datum

14 August 2018

Tijd

18:00

22:00

uur

Locatie

Mondriaantoren
in
Amsterdam

Security Ethical Hacking

Wij hebben weer een leuke en informatieve kennissessie voor onze club NextGenners mogen organiseren. Onder het genot van een drankje en een Indonesische hap konden The NextGenners zich voorbereiden op een zeer interessante presentatie onder leiding van onze collega Rijk Oosterhoff. Security Ethical Hacking is een hot topic en daarom ook erg relevant voor onze developers.

Rijk liet onder andere zien dat je met een Rubber Ducky zomaar iemands laptop kan ‘hacken’ en het automatisch iets kan laten installeren of veranderen. Daarnaast liet hij zien hoe je toegang kan krijgen tot iemands WiFi! Dit gaat zo gemakkelijk, dat een optimalisatie van de beveiliging van het WiFi netwerk van onze developers geen kwaad kan.

Tot slot heeft Rijk onze NextGenners een Phishing mail gestuurd om te laten zien hoe makkelijk het is om iemands wachtwoord te achterhalen. Unaniem werd lachend gezegd dat ze hier niet in zouden trappen, maar het tegendeel bleek. Voor sommige developers is het misschien tijd om hun wachtwoord te veranderen! Kort samengevat; het was een geslaagde en vooral gezellige avond!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.