Projecten

Architect en Lead Developer ALD Automotive

Sinds december 2020 ben ik aan de slag gegaan bij ALD Automotive als Architect en Lead Developer. ALD is gevestigd in 43 landen en is een wereldwijde speler in leasing en mobiliteit. Om te zorgen dat de software mee kan groeien met de ambitieuze doelen, wil ALD transformeren naar een IT-driven organisatie waarbij gebruik gemaakt wordt van DevOps en Azure om de software schaalbaar, onderhoudbaar en flexibel te houden.  

Tijdens de eerste maanden van mijn opdracht heb ik een inventarisatie van de status gemaakt. Daarna heb ik een doelarchitectuur voor infrastructuur en code opgesteld, zodat de software niet alleen op de juiste manier wordt gebouwd maar op een solide platform wordt geplaatst. Vervolgens heb ik een (automatische) test strategie opgesteld die ALD in staat stelt om snel wijzigingen aan te brengen en nieuwe functionaliteit te bouwen, zonder bang te zijn dat er iets stuk gaat. 

Ik ben geen fan van “ivoren toren” architectuur, dus tijdens mijn werkzaamheden betrek ik zoveel mogelijk mensen uit zowel de business en de IT-afdeling, om ervoor te zorgen dat iedereen begrijpt waarom deze zaken zo belangrijk zijn en welke voordelen dat oplevert. Dit bereik ik door transparant te communiceren over mijn werkzaamheden en voortgang, maar ook door kennissessies te organiseren over specifieke onderwerpen, zoals Clean Architecture, DDD, Testing en DevOps, waarbij iedereen vrij is om aan te haken. 

Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij ALD. Ondanks dat ik extern ben, voel ik mij gewoon onderdeel van ALD en zo word ik ook door iedereen behandeld. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen die ik spreek is gedreven om zijn steentje bij te dragen om ALD een nog beter bedrijf te maken dan het al is. De (kleine) wijzigingen die ik voorstel en toepas, worden met enthousiasme begroet en dat geeft mij ontzettend veel energie om samen met ALD elke dag te werken naar een beter situatie dan gisteren. 

Joel MeliesteArchitect en lead DeveloperALD Automotive

Ook werken aan een uitdagend project

We zijn altijd op zoek naar de beste IT’ers. Neem vrijblijvend contact op of check onze vacatures.

Join The.NextGen

Meer IT-Projecten

Tronox
Software ontwikkelaar
Microsoft
Customer Engineer