Projecten

Software ontwikkelaar Tronox

Als softwareontwikkelaar werk ik via The.NextGen voor de opdrachtgever Tronox in Rotterdam. Tronox is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt en hiermee titaandioxide van een hoogwaardige kwaliteit produceert.  

In mijn rol ben ik de expert voor vernieuwing; aan mij de taak om processen op te zetten of te vernieuwen, zodat ze in de toekomst kunnen draaien en vernieuwd kunnen worden zonder mijn hulp.  

Hierbij richt ik me met name op vragen uit de business, het bouwen van nieuwe features om processen te vergemakkelijken. Het eerste half jaar ben ik bezig geweest met een greenfield project en heb ik een nieuw programma gebouwd voor een aandrijf linie. Hiervoor zijn meerdere microservices opgezet wat als blauwdruk kan dienen voor toekomstige Tronox programma's. 

Momenteel maak ik de downtime van de chemische plant inzichtelijk. Deze feature zal ook als blauwdruk gelden voor andere schakels in de keten. Het leuke is dat ik hierin de vrije hand heb en veel verantwoordelijkheid krijg wat het heel leerzaam voor mij maakt. 

Wat ik speciaal en inspirerend vind om te zien bij Tronox  is zij zich bezighouden met onderwerpen als safety en sustainability. Daarnaast doen ze ook veel voor hun werknemers, bijvoorbeeld op het gebied van scholing en dit geld ook voor contractors zoals ik. 

Wat ik fijn vind aan werken bij The.NextGen is de enorme variatie in projecten, je werkt nooit heel lang voor een bepaalde klant, tenzij je dat zelf wilt. Die flexibiliteit in opdrachten vind ik heel belangrijk. 

Tim VerbeekSoftwareontwikkelaarTronox

Ook werken aan een uitdagend project

We zijn altijd op zoek naar de beste IT’ers. Neem vrijblijvend contact op of check onze vacatures.

Join The.NextGen

Meer IT-Projecten

Allyourz
Data scientist
Microsoft
Customer Engineer