Guido

defines the future by creating the usual.

Wigo4IT en Guido

Wigo4IT

&

Guido

Domein werk & inkomen

C#, .NET, .NET Core, Docker, Azure

“The NextGen liet mij kiezen voor de opdrachtgever waar ik een klik mee had in plaats van degene met het hoogste tarief.”

De organisatie investeert aanzienlijk in het verbeteren van code. Zo veel zelfs, dat dit de primaire focus van mijn team is.

Sinds oktober 2018 werk ik voor de organisatie WiGo4It. Het is een corporatie die in 2007 is opgericht door de 4 grote gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het doel van de oprichting was zelf regie kunnen voeren over applicaties voor informatievoorziening en efficiënter software te ontwikkelen. Elke gemeente heeft namelijk een soortgelijke uitdaging: het uitvoeren van de landelijke wetten.

Ik werk voor het domein “Werk en Inkomen” in één van de teams die het softwarepakket Socrates onderhoudt. Deze software wordt door ambtenaren gebruikt om hun klanten zo goed mogelijk te helpen bij het uitvoeren van wetten en leveren van diensten. Zo berekent het systeem op welke voorzieningen een klant recht heeft, wordt de correspondentie compleet verzorgt, worden de berekeningen uitgevoerd en de vorderingen automatisch verwerkt.

De organisatie is erg bewust van softwarekwaliteit en investeert aanzienlijk in het verbeteren van code. Zo veel zelfs, dat dit de primaire focus van mijn team is. Ik werk als ontwikkelaar in een team dat zaken als statische code analyse naar een hoger niveau tilt, meedenkt in hoe cloud ontwikkeling het bedrijf gaat helpen en code refactored ten behoeve van onderhoudbaarheid.

De huidige technology stack is gebaseerd op .NET en bestaat uit een aantal services (web, remoting en WCF), een WPF client en Oracle databases. Op dit moment voeren we proof of concepts uit waarin we onder andere Docker, Kubernetes en .Net Core beproeven. Het doel voor de komende periode is het opknippen van de huidige monolitische applicatie naar een meer service georiënteerd platform.

Ik heb deze opdracht met twee handen aangegrepen. Voor mij is het migreren van een bestaand complex product naar iets beters op basis van een nieuwe technologie stack enorm interessant. Wat het echt uitdagend maakt, is het feit dat alles moet blijven werken. Voor de klanten van dit systeem is het namelijk zeer kritisch dat betalingen correct en op tijd worden uitgevoerd. Deze context gecombineerd met leuke collega’s en een bedrijf met aandacht voor de medewerker maakt dat ik tijdens mijn intake meteen enthousiast was.

patrick_g

Infocaster

&

Patrick

Ardanta uitvaartverzekeringen
bart_g

NS

&

Bart

Mijn NS
peter_green

Rabobank

&

Peter

Banksparen
wilko_green

Macaw

&

Wilko

Zakelijke portaal VGZ
yalda_p

Robeco

&

Yalda

Fixed Income
rob_tennet_gr2

Tennet

&

Rob

Transparency, Settlement & Certification (NSC)
rob_circle_green

GLS

&

Rob

Facturatiesysteem
kenneth_green

Redhotminute

&

Kenneth

Sitecore platform
bram_gr

Bol.com

&

Bram

Blue
mo_gr

PGGM

&

Mohamed

Waarde overdracht & Crediteurenbeheer
bram_g

DAF

&

Bram

Applicaties die de aansturing en verzorging regelen van de fabricage en assemblage van DAF trucks en motoren.
rijk_g

ICTU

&

Rijk

Informatie en Volgsysteem Scheepvaart Next (IVS Next)
pieter_g

Rabobank

&

Pieter

Spaar applicaties
guido-g-3

Wigo4IT

&

Guido

Domein werk & inkomen
gregory_green-4

Enai

&

Gregory

Beheer Netwerk Infrastructuur

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.