BI Developer

Jesse Groenewegen is BI Developer via The.NextGen bij KLM Health Services. Inmiddels werkt de NextGenner aan zijn tweede opdracht bij de grootste Nederlandse vliegmaatschappij.

“Na enige jaren ervaring bij andere organisaties heb ik in april 2020 de keuze gemaakt om te starten als Business Intelligence Consultant bij The.NextGen”, vertelt Jesse. “In eerste instantie een spannende stap, maar dankzij de uitstekende ondersteuning vanuit de field- en accountmanagers ben ik nog steeds blij dat ik de keuze heb gemaakt.”

Mobiele applicaties

“KLM HS is het onderdeel van KLM dat zich focust op zorg gerelateerde zaken. We werken momenteel aan een vernieuwend platform op gezondheidsgebied. De ontwikkelingen vinden onder andere plaats op het Microsoft Power Platform. Hier wordt gebruik gemaakt van Azure en worden er tegelijkertijd ook mobiele applicaties ontwikkeld voor iOS en Android. Kortom, een project waarbij ik met een groep gedreven mensen mag werken met een verzameling van de nieuwste technieken. Ideaal!”

Data gedreven organisatie

“KLM HS maakt de transitie naar een data gedreven organisatie. Het BI team zorgt ervoor dat de data die wordt gegenereerd door het nieuwe platform, wordt omgezet in waardevolle input voor interne en externe stakeholders. Hierbij staat de eindgebruiker centraal.”

“Als team zijn we onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het datawarehouse. Daarnaast spreken we met de business over de wensen op data gebied. Deze wensen visualiseren we met behulp van Power BI.”

“De ambitie is hoog en door de diversiteit in werkzaamheden is er voldoende ruimte om nieuwe technieken te leren waardoor het project constant uitdagend blijft.”

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures