Power BI Specialist

Als Power BI Specialist for Crime Data ben ik aan de slag bij ABN AMRO N.V. in Amsterdam. ABN AMRO heeft een belangrijke rol als poortwachter in het financiële systeem. Als poortwachter wil de bank risico’s van financiële criminaliteit voorkomen en opsporen. In mijn rol ben ik de expert op gebied van BI en ben ik verantwoordelijk voor het verkrijgen van inzichten in de Crime Data en het opzetten van een BI omgeving. Zo kunnen inzichten door middel van dashboards gedeeld worden met interne stakeholders, maar ook met externe stakeholders zoals de NVB, De Nederlandsche Bank etc.

Deze rol vervul ik binnen de afdeling Security & Integrity Management (SIM). SIM is het expertise centrum van ABN AMRO op het gebied van criminaliteit en integriteit. Er zijn verschillende interne en externe stakeholders waar SIM aan rapporteert en de vraag naar Management Informatie (MI) groeit met de dag. Het leuke aan de opdracht is dat ik enorm vrij wordt gelaten in de oplossing en daardoor kan ik mijn eigen ideeën en ervaringen inzetten. Mijn doel is dat alle MI omtrent Crime Data beschikbaar wordt in de BI omgeving, waarmee een single point of truth ontstaat voor alle Crime Data binnen ABN AMRO.

Daarnaast werk ik vanuit mijn rol regelmatig mee aan onderzoeken waarbij grote hoeveelheden data moet worden onderzocht. Ook ben ik bezig met het geven van workshops waarbij collega’s kennis kunnen maken met Power BI en de mogelijkheden van de tool, zodat zij zelf ook in staat zijn om snelle analyses te kunnen maken.

Dankzij The.NextGen ben ik op deze opdracht terechtgekomen. Ik ben enorm blij met de mooie match tussen de opdracht en mijn profiel. En natuurlijk het uitdagende karakter van de opdracht. Verder vind ik het heel fijn dat administratieve zaken uit handen worden genomen, waardoor ik mij volledig kan focussen op de opdracht.

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures.