Software ontwikkelaar

‘Flexibiliteit in opdrachten en flexibiliteit vind ik heel belangrijk’

Tim Verbeek is via The.NextGen momenteel werkzaam als softwareontwikkelaar bij Tronox. De NextGenner is dé expert als het gaat om vernieuwing binnen het bedrijf. Tronox is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt en hiermee titaandioxide van een hoogwaardige kwaliteit produceert.

Wat is jouw taak bij Tronox?

“In mijn rol ben ik de expert voor vernieuwing”, vertelt Tim. “Aan mij de taak om processen op te zetten of te vernieuwen, zodat ze in de toekomst kunnen draaien en vernieuwd kunnen worden zonder mijn hulp.”

Processen te vergemakkelijken

“Ik richt me met name op vragen uit de business en het bouwen van nieuwe features om processen te vergemakkelijken. Het eerste half jaar ben ik bezig geweest met een greenfield project en heb ik een nieuw programma gebouwd voor een aandrijf linie. Hiervoor zijn meerdere microservices opgezet wat als blauwdruk kan dienen voor toekomstige Tronox programma's.”

“Momenteel maak ik de downtime van de chemische plant inzichtelijk. Deze feature zal ook als blauwdruk gelden voor andere schakels in de keten. Het leuke is dat ik hierin de vrije hand heb en veel verantwoordelijkheid krijg wat het heel leerzaam maakt.”

Safety en sustainability

“Wat ik speciaal en inspirerend vind om te zien bij Tronox is dat zij zich bezighouden met onderwerpen als safety en sustainability. Daarnaast doen ze ook veel voor hun werknemers, bijvoorbeeld op het gebied van scholing en dit geldt ook voor contractors zoals ik.”

“Wat ik fijn vind aan werken bij The.NextGen is de enorme variatie in projecten. Je werkt nooit heel lang voor een bepaalde klant, tenzij je dat zelf wilt. Die flexibiliteit in opdrachten vind ik heel belangrijk.”

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures