Systeem architect

Drijvende Kracht Achter Technologische Innovatie bij Vialis.

Jan Jaap Kempenaar-Vagevuur is een van onze consultants die als systeem architect aan het werk is bij Vialis. Vialis levert systemen voor het regelen van verkeersstromen, op de weg en op het water. Vialis ontwikkelt zelf veel van de besturingssystemen die hiervoor nodig zijn en Jan Jaap is daarbij verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe werkwijze en het verbeteren van kwaliteit door middel van testautomatisering.

Met een scherp oog voor detail en een passie voor kwaliteit, heeft Jan Jaap de taak op zich genomen om nieuwe werkmethoden te implementeren en de algehele kwaliteit te verbeteren.

Systeemarchitect bij Vialis

Op zijn huidige opdracht bij Vialis heeft Jan Jaap een grote verantwoordelijkheid. Als systeemarchitect is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe werkmethoden en het verbeteren van de kwaliteit van de besturingssystemen die Vialis gebruikt. Dit omvat het opzetten van een nieuwe werkwijze voor de ontwikkeling van deze systemen op productbasis, in plaats van op projectbasis, en het implementeren van testautomatisering om de kwaliteit te waarborgen.

Wat deze opdracht voor Jan Jaap zo uitdagend maakt, is de unieke combinatie van software en hardware. Bij Vialis draait alles om het regelen van verkeersstromen, wat betekent dat Jan Jaap direct betrokken is bij het creëren van oplossingen die een directe impact hebben op de manier waarop mensen zich op de weg en op het water verplaatsen. Het streven naar een naadloze overgang van projectmatige ontwikkeling naar productontwikkeling vormt een constante uitdaging, maar het is een uitdaging waar Jan Jaap met plezier zijn tanden in zet.

Van uitdaging tot oplossing

Technologie speelt een cruciale rol in het werk van Jan Jaap. Hoewel hij minder betrokken is bij het schrijven van code, is hij verantwoordelijk voor het definiëren van de kaders waarbinnen ontwikkelaars kunnen werken. Bij Vialis worden verschillende technologieën gebruikt, variërend van embedded systemen in C/C++ tot Node.js en Java voor onderhoud en afstandsbediening.

Een van de grootste uitdagingen waar Jan Jaap mee te maken krijgt, ligt echter niet zozeer in technische problemen, maar eerder in communicatie. Het vinden van gemeenschappelijke taal en begrippen binnen het team en met belanghebbenden is van essentieel belang voor het succes van elk project. Jan Jaaps talent om complexe technische concepten te vertalen naar begrijpelijke taal voor alle betrokkenen is van onschatbare waarde gebleken in zijn werk bij Vialis.


WAAROM THE.NEXTGEN?

Jan Jaap is al sinds november 2021 verbonden aan The.NextGen, waar hij zijn expertise inzet om innovatieve oplossingen te bieden voor complexe uitdagingen. Met een achtergrond in systeemarchitectuur en een passie voor het vinden van duurzame oplossingen, heeft Jan Jaap zichzelf bewezen als een waardevolle asset voor zijn team en zijn opdrachtgevers.

Voor Jan Jaap is The.NextGen niet zomaar een werkgever; het is een platform dat hem in staat stelt om zijn passie voor technologie te volgen en te delen. De flexibiliteit en ondersteuning die hij ontvangt vanuit het management stellen hem in staat om zijn vaardigheden voortdurend te ontwikkelen en zijn carrière naar nieuwe hoogten te brengen.

Om zijn kennis up-to-date te houden, is Jan Jaap actief betrokken bij verschillende online platforms en bezoekt hij regelmatig congressen en beurzen op het gebied van software en automatiseringssystemen. Daarnaast deelt hij zijn kennis en ervaring als begeleider van afstudeerders aan de Hogeschool Utrecht, wat hem in contact brengt met nieuwe technologieën en frisse perspectieven.

Jan Jaap is een inspirerend voorbeeld van een IT-professional die niet alleen uitblinkt in zijn vakgebied, maar ook een verschil maakt in de wereld om hem heen. Zijn toewijding aan innovatie en zijn vermogen om complexe problemen op te lossen maken hem een waardevolle aanwinst voor elk team. Bent u op zoek naar een IT-professional die het verschil kan maken in uw organisatie? Neem dan contact met ons op om te ontdekken wat The.NextGen voor u kan betekenen.


Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures.