Meet Maxime Patty

Meet Maxime Patty: IAM & Integration Consultant bij Schiphol Group. Met al ruim 18 jaar ervaring binnen het IT-werkveld heeft NextGenner Maxime Patty meer dan genoeg kennis te delen. Onlangs bereikte hij een nieuwe mijlpaal: hij was twee jaar in dienst bij The.NextGen. Naar aanleiding van dit jubileum en een nieuwe start op zijn droomopdracht bij Royal Schiphol Group als IAM & Integration Consultant, besloten wij hem wat vragen te stellen over zijn ervaringen. Maxime is heel enthousiast over zijn nieuwe opdracht en hij vertelde ons graag meer. Daarnaast ging hij in op wat de NextGen community voor hem betekent en wat zijn passies zijn.

Hoi Maxime, nog van harte gefeliciteerd met je The.NextGen jubileum. Ontzettend leuk dat je alweer twee jaar bij ons in dienst bent. Kan je wat vertellen over jezelf?

Ik ben Maxime Patty en ik ben 36 jaar. Ik heb samen met mijn vrouw twee katten en twee kinderen; een kleine dame van drie jaar en een jongeman van acht maanden. Wij hebben pasgeleden een huis gekocht en wonen nu samen in Tiel.

Ik werk ondertussen alweer twee jaar bij The.NextGen. Ik heb mijn vorige opdracht bij Marel afgerond en zit sta nu op het punt om te beginnen bij Schiphol.

Heel leuk dat je op het punt staat om te beginnen aan een nieuwe uitdaging. Hoe gaat je functie er daar uitzien?

Het doel van mijn rol bij Schiphol wordt het SIT; Systeem Integratie Team ondersteunen met het koppelen van applicaties naar Azure via IAM Tool ‘Omada’. Daarnaast is mijn team dan ook verantwoordelijk voor het opzetten en ondersteunen van PAM: Privileged Access Management. Het is voor mij al langere tijd een doel geweest bij Schiphol te werken en dankzij The.NextGen is dit mogelijk geworden.

Wat maakt deze functie bij Schiphol jouw droomopdracht?

Ik krijg de kans om samen te werken met hele grote teams. Qua werkzaamheden is het ook gewoon heel complex, dat zie ik ook behoorlijk zitten. Je wordt natuurlijk binnengebracht als specialist en dan wordt er ook verwacht dat je wel wat kan. Een beetje uitdaging is ook alleen maar goed om je skills aan te scherpen. Ik heb ook hele goede verhalen gehoord van mensen die daar al hebben gewerkt. En daarnaast staat Schiphol ook mooi op je CV!

Wat fijn dat je zo enthousiast bent over deze nieuwe mogelijkheid. Zijn er nog andere dingen waar je zoveel passie voor hebt?

Dat zijn meerdere dingen, naast mijn werk heb ik persoonlijk ook echt passie en interesse in Tech. Omdat het klimaat binnen mijn werkveld zich snel ontwikkeld is het belangrijk bij te blijven. Er wordt nu steeds vaker naar certificaten gevraagd door opdrachtgevers. Daarom ben ik nu bijvoorbeeld de studie SC-100 Microsoft Cybersecurity Architect aan het doen. The.NextGen is hierin ook een grote hulp, ze organiseren namelijk vaker kennissessies en andere evenementen om NextGenners te ondersteunen in hun leerproces.

Ik houd mij ook graag bezig met crypto en gadgets. Zo maak ik onder andere gebruik van crypto bots, dat zijn bots die je configureert om crypto op het juiste moment te kopen en verkopen. Het gaat nu wat minder in de crypto maar het is toch interessant om te zien hoe de industrie zich verder gaat ontwikkelen.

Je gaf aan dat je de afgelopen twee jaar een goede ervaring hebt gehad met de community kennissessies binnen The.NextGen. Wat betekent de community voor jou?

Collegialiteit is voor mij heel belangrijk. Ik vind het fijn dat ik een hechte band kan hebben met mijn fieldmanagers. Daarnaast is het contact dat je hebt met andere NextGenners altijd fijn, het voelt echt als een community! Als je een vraag hebt of moeilijkheden meemaakt zijn er altijd mensen die je aan hun jasje kunt trekken. Het is vooral handig dat je als Infra/Cloud Consultant makkelijk vragen kan stellen aan andere developers.

Een uitdaging waar ik me bijvoorbeeld doorheen heb moeten helpen had te maken met cloudcomputingplatform Microsoft Azure. Binnen het platform was er een probleem waardoor je benodigde applicaties niet met elkaar kon koppelen. Het fijne aan de NextGen community is dat je makkelijk kan vragen of er iemand ervaring heeft met iets soortgelijks. Zo kan je sneller tot een oplossing komen.

Bedankt Maxime! Fijn om te horen dat je zo goed op je plek zit, dit is iets waar wij binnen The.NextGen altijd naar streven.

Het was heel interessant om Maxime te spreken over zijn opdracht en zijn ervaringen met onze community. Ben je zelf enthousiast geworden? Wij hebben veel leuke en uitdagende projecten bij een grote groep opdrachtgevers. We zijn altijd op zoek naar de beste IT’ers om deze te vullen. Neem vrijblijvend contact op als je wilt weten wat wij voor je kunnen betekenen of check onze vacatures.