Cloud Expo in Houten

Binnen The.NextGen hechten wij veel waarden aan onze saamhorigheid en betrokkenheid. Daarom organiseren we bijna maandelijks een community event. Daarnaast ondernemen we regelmatig een uitje, waarbij we bijvoorbeeld een congres of beurs bezoeken. Deze maand stond Cloud Expo in Houten op het programma. Wat konden we verwachten? Het antwoord vind je in dit sfeerverslag.

Woensdag 7 december was het koud. Heel koud. De wegen stonden vol alsof de helft van Nederland het land ontvluchtte en de winter inruilde voor een tropisch land. Niets was minder waar: het was een traditionele drukke ochtend op de weg. Eenmaal aangekomen bij de Cloud Expo was alles perfect geregeld.

We verzamelden voor de ingang van de Expo Houten. De deuren gingen om 09:00 uur open en we waren er daarom ook al vroeg bij. Een half uur na de opening waren we compleet en betraden we de beurs. Eerst werd ons kaartje, in de vorm van een QR-code, gescand en kregen we een keycord toegereikt samen met een plattegrond en informatieboekje over de beurs en de verschillende exposanten. Net zoals toen we eerder een beurs bezochten.

Wat is Cloud Expo?

De Cloud Expo is een nieuwe technologie beurs in Nederland waar alle ontwikkelingen rondom de cloud worden gepresenteerd. Een hot-topic, want steeds meer bedrijven laten hun cloud strategieaansluiten op hun bedrijfsstrategie. Tijdens dit event ontdektenwe de voor- en nadelen van de cloud. Wat is de impact, wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en waar kun je op inspelen in 2023?

In de zes ‘Cloud Theaters’ werd gedurende de dag kennis en ervaring gedeeld door partijen welke zoals onder andere Microsoft en AWS. Daarnaast was F1-pit reporter Jack Plooij aanwezig als spreker. Hij nam ons mee in de wereld van Formule 1 en het gebruik van cloud technologieën.

De Cloud thema's op de Expo waren:

  • Datacenter
  • Security
  • loT
  • Workplace
  • No-Code
  • Dev/ops
  • Hacking

Zoals op elk beurs barstte het van de exposanten. Zo waren er meer dan 70 merken aanwezig, welke verschillen van Microsoft en Lenovo tot Citrix en AWS. Je kan zeggen: voor ieder wat wils. Elk merk had zijn eigen stand, de één nog groter dan de andere en elk met haar eigen creativiteit. Zo stonden er bijvoorbeeld verschillende koffietentjes, een stroopwafelmaker, een F1-bolide waarin je via een gameconsole kon racen en talloze promotieartikelen als pennen, notitieboekjes, sokken en sjaals. De dag werd afgesloten met live muziek bij het hoofdpodium.

‘Ik ben oprecht onder de indruk’

Ook Mike Meuldijk kijkt aan het eind van de dag terug op een geslaagd beursbezoek. Dat had niet alleen te maken met de informatie die hij gewonnen had. “Ik verliet de zaal met een tas vol goodies", vertelt Mike met een brede glimlach.

De altijd positieve NextGenner had speciaal voor deze dag vrij genomen om extra kennis op te doen over zijn vakgebied. “T-shirts, sokken, thermomokken en waterflessen. Ja, ik ben tevreden met mijn winst hoor! Maar nóg belangrijker is dat ik verschillende mensen heb gesproken die mogelijk een toegevoegde waarde kunnen zijn met hun product/dienst. Ik ben oprecht onder de indruk. Dat was ik al omdat ik überhaupt verrast was dat deze Cloud Expo bestond, maar na nu helemaal.”

Mike: “Dit was het opnemen van mijn vrije dag meer dan waard. Ik zou in totaal 6 kennissessies bijwonen, maar doordat ik zoveel gesprekken heb gevoerd bij de verschillende stands, ben ik er maar bij één geweest.”

Kennissessie

Verschillende collega’s stapten theaterzaal 1 binnen voor de kennissessie (toeval of niet): NextGen Windows, the Rotor for Hybrid. Deze lezing werd georganiseerd door Microsoft en met dit A-merk als spreker trek je automatisch veel bekijks. Verschillende collega’s hadden van te voren een plaatsje gereserveerd en lieten hun ticket zien om de kleine zaal te betreden. Het werd zelfs zo druk dat mensen moesten staan.

Roy Sekewael, NextGenner sinds 1 november, kijkt ondertussen met grote bewondering om zich heen. “Of dit nieuw voor me is? Nee, ik zit al sinds 2015 in het vak”, vertelt Roy. “Ik ben als Infrastructure Consultant begonnen en hoop snel mijn eerste opdracht te vinden. Mijn startersdag heb ik al gehad en ik vind het leuk dat dit soort uitjes worden georganiseerd.”

'Daar wil ik meer van weten'

Ook Quinten Heuperman heeft speciaal vrij gevraagd voor deze dag. "Of ik nieuwe dingen heb ontdekt? Nee, maar ik heb wel een aantal producten gezien die wellicht interessant kunnen zijn en waar ik meer van wil weten", aldus Quinten. "Op netwerkgebied, multi-cloud en sowieso je eigen datacenter verbinden met Azure of AWS: Megaport. Ze hadden wel een goed verhaal over hun producten, dus ik denk dat ik daar wel het een en ander over ga uitzoeken en lezen."

"Op gebied van security (data-loss preventie en gegevensbeveiliging) vond ik de presentaties van Forcepoint wel erg interessant. Ik weet wat er allemaal kan met de Microsoft Defender suite producten, maar het verhaal van Forcepoint zag er goed uit en lijkt ook al die functionaliteiten te bieden. Dus wellicht dat dat een mooie tegenhanger kan zijn voor Microsoft Defender!"

Rond een uur of vier vertrokken we met een lading aan nieuwe contacten, informatie en goodies. Een enorm interessante dag voor elke NextGenner!

Bij The.NextGen werken we alleen met de beste specialisten. Samen vormen we een unieke The.NextGen Community waarin we zowel online als offline kennisdelen tijdens meet-ups, social events, teamuitjes en tech events. Kom je ook bij ons werken? Bekijk onze vacatures dan snel.