Ugly X-Mas Poker Night 2022

Het eind van het jaar is in zicht; 2023 staat om de hoek. Een ideaal moment om bij elkaar te komen om gezellig het jaar af te sluiten! Op donderdag 8 december toverden we ons kantoor in Den Bosch om in een waar pokerparadijs in kerstsferen. The.NextGen: Ugly X-Mas Poker Night was één groot succes! Lees hier het sfeerverslag van de avond.

Eenmaal voet gezet in het Belvédère Kantoor in Den Bosch sprong het grote bord met daarop: ‘The.NextGen Ugly X-Mas Poker Night: 6de verdieping’ meteen in het oog. Rond 18:00 uur werd iedereen verwacht en op een enkeling na kwam iedereen op tijd binnen wandelen mét de meest foute kersttruien aan. In een schemerige ruimte pronkten lichtgevende letters ‘C A S I N O’, hing sfeervolle kerstverlichting en overheerste de geur van lekker eten .

Daaromheen stonden drie pokertafels met een aantal belangrijke benodigdheden:

  • (Nep)geld;
  • Een hippe zonnebril om jouw pokerface achter te verschuilen;
  • Uiteraard een pak speelkaarten;
  • Fiches van verschillende waarden.

Host van de avond

Maar voor het pokerspektakel losbarstte, stond er een lopend buffet klaar om eerst onze magen te vullen met lekkers. Met een vol bord zocht eenieder een plekje om te eten. Een ideaal moment om eens te vragen hoe het nu met je collega gaat. Nadat we eenmaal onze buik hadden gevuld, nam Johnnie-Jan Eksteen (lid van Open Nederlands Kampioenschap Poker) het woord.

Johnnie was onze begeleider rondom het georganiseerde poker event. Met zijn jarenlange ervaring en zijn enthousiasme voor het spel was hij dé ideale host van deze avond. De muziek werd zachter gezet, zodat hij zijn zegje kon doen. Er waren twee pokertafels gereserveerd voor beginners en één tafel voor gevorderden. Let’s play some poker!

De tafels waren vol, de croupiers legden het spel uit en iedereen deed gezellig mee of was gezellig aan het borrelen. Alle NextGenners leerden wat een high card is en wanneer je een small- en big blind moet inzetten, waardoor ze steeds meer het spel onder de knie kregen. En hoe leer je dit spel het nou het best? Juist, door het gewoon te doen. Klokslag 20:00 uur begon het pokertoernooi en gingen de zonnebrillen op. De drie beste spelers van elke tafel zouden uiteindelijk aan de finaletafel gaan uitvechten wie de beste van de avond zou worden.

‘Gelukkig kan ik programmeren!’

Het fanatisme spatte ervan af! Het ene gejuich klonk nog harder dan het andere en niemand werd gespaard. De één was aan het bluffen, terwijl de ander op save speelde en bij slechte kaarten direct zijn of haar kaarten weer inleverde. Toen de eerste IT’er afviel was zijn mooie, maar nuchtere reactie: ‘Gelukkig kan ik wél programmeren!’. Nuchterheid alom, maar fanatiek als geen ander.

Na ruim een uur pokeren werden de eerste winnaars zichtbaar en vertrokken ze na een korte pauze naar de finaletafel. Daar werden geen tips meer gegeven en moesten de NextGenners het met hun opgebouwde (poker)kennis doen. Met evenveel fiches voor iedereen werd er gestart en ging het erom! ‘JA! Kom maar bij mammie’, riep iemand na een winnende hand, maar ze kwam er tot haar grote teleurstelling al snel achter dat ze NIET had gewonnen. Hoongelach, maar uiteindelijk zal zij haar revanche pakken.

Pubquiz

Toen de eerste verliezers afvielen, kwamen de winnaars langzaam naar voren. Gezien hun grote aantal fiches werd het steeds duidelijker. Ondertussen werd er in een andere ruimte een gezellige pubquiz gespeeld. Net als bij het pokeren ging het er daar ook fanatiek aan toe en deed iedereen vol enthousiasme mee! Iedereen wil winnen, want dat zijn we nou eenmaal gewend bij The.NextGen.

De tijd was om en Johnnie zette geheel in zijn eigen stijl de winnaars in het zonnetje: “Met trots kan ik vertellen dat twee dames als eerst én als tweede zijn geëindigd!”. Met een leuke cadeaubon en een trots gevoel verlieten de winnaar(s) het pand.

Via deze weg willen wij de croupiers van ONK bedanken voor hun tijd en effort die zij in ons hebben gestoken. Mede dankzij hun is dit een fantastische avond geworden waarbij we elkaar weer wat beter hebben leren kennen, net als het spelletje poker. Met een afscheidsborrel en enkele stevige handdrukken werd de avond afgesloten. We mogen stellen dat dit een meer dan geslaagd evenement was. Op naar een mooi nieuw jaar en om nog veel meer mooie herinneringen te maken!