Architect en Lead Developer

‘Wijzigingen die ik voorstel en toepas, worden met enthousiasme begroet’

Joel Melieste is via The.NextGen als Architect en Lead Developer bij ALD Automotive werkzaam. Daar is de NextGenner sinds december 2020 aan begonnen en werkt er nu al bijna twee jaar. ALD Automotive transformeert zich van autoleasemaatschappij naar aanbieder van totale mobiliteit. Joel heeft een groot aandeel hierin en ontwikkelt zichzelf elke dag een beetje meer.

“ALD Automotive is gevestigd in 43 landen en is een wereldwijde speler in leasing en mobiliteit”, vertelt Joel. “Om te zorgen dat de software mee kan groeien met de ambitieuze doelen wil ALD transformeren naar een IT-driven organisatie. Hier wordt gebruik gemaakt van DevOps en Azure om de software schaalbaar, onderhoudbaar en flexibel te houden.”

Doelarchitectuur voor infrastructuur

“Tijdens de eerste maanden van mijn opdracht heb ik een inventarisatie van de status gemaakt. Daarna heb ik een doelarchitectuur voor infrastructuur en code opgesteld, zodat de software niet alleen op de juiste manier wordt gebouwd, maar ook op een solide platform wordt geplaatst. Vervolgens heb ik een (automatische) test strategie opgesteld die ALD in staat stelt om snel wijzigingen aan te brengen en nieuwe functionaliteit te bouwen, zonder bang te zijn dat er iets stuk gaat.”

“Ik ben geen fan van een ‘ivoren toren’ architectuur, dus tijdens mijn werkzaamheden betrek ik zoveel mogelijk mensen uit zowel de business en de IT-afdeling, om ervoor te zorgen dat iedereen begrijpt waarom deze zaken zo belangrijk zijn en welke voordelen dat oplevert.”

En hoe bereik je dit?

“Dit bereik ik door transparant te communiceren over mijn werkzaamheden en mijn voortgang, maar ook door kennissessies te organiseren over specifieke onderwerpen zoals: Clean Architecture, DDD, Testing en DevOps. Iedereen is hierbij vrij om aan te haken.”

‘Voel me onderdeel van ALD’

Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij ALD. Ondanks dat ik extern ben, voel ik mij gewoon onderdeel van ALD en zo word ik ook door iedereen behandeld. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen die ik spreek is gedreven om zijn steentje bij te dragen om ALD een nog beter bedrijf te maken dan het al is.”

“De (kleine) wijzigingen die ik voorstel en toepas, worden met enthousiasme begroet en dat geeft mij ontzettend veel energie om samen met ALD elke dag te werken naar een beter situatie dan gisteren.”

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures