BI Engineer

Pierre Borst is via The.NextGen een BI Engineer bij Pluripharm. Pluripharm is een onafhankelijke volgesorteerde farmaceutische groothandel met een breed servicepakket. Bij dit bedrijf staat de apotheker centraal, van openbaar tot poliklinisch en ziekenhuisapotheker.

Wat is jouw rol bij Puripharm?

“Op het moment ben ik actief als BI Engineer bij Pluripharm”, vertelt Pierre. “Waar ik zowel op planmatig als uitvoerend niveau betrokken ben bij de ontwikkeling van een nieuwe data infrastructuur. Ik werk in een veelzijdig team tussen de data specialisten en mensen met een achtergrond in de business zelf.”

Uitdagend project

“De dynamiek van het bedrijf en de veelzijdigheid van de opdracht zelf maken het tot een uitdagend project, waarbij ik tooling als Azure Data Factory, SQL, Talend, Databricks en Python weer in een nieuwe context toe pas. Uiteindelijk is dit principe ook de reden dat ik voor The.NextGen heb gekozen: de kans om mijn ervaring en skillset op andere manieren en vanuit verschillende perspectieven toe te passen. In ieder project ligt dan ook de kans om je op een waardevolle manier verder te ontwikkelen, naast de bestaande specialisatie die je als NextGenner natuurlijk al met je meebrengt.”

Waarom The.NextGen?

“Met mijn achtergrond als Data Analist sloot ik mij bij The.NextGen aan om op projectbasis diverse bedrijven te kunnen helpen met data engineering, BI en data analyse vraagstukken.”

“Vanuit The.NextGen worden wij ondersteund in onze persoonlijke ontwikkeling door een Fieldmanager en ondersteunen wij elkaar via onze community wanneer iemand ergens tegen aan loopt in zijn opdracht. Dit netwerk van 150+ enthousiaste IT-professionals heeft mij daarnaast ook geïnspireerd tot nieuwe concepten en productiviteit tooling.”

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures