Customer Engineer

Joery Vooijs is via The.NextGen als Customer Engineer aan het werk bij Microsoft. De NextGenner is sinds 2000 al werkzaam in de IT en heeft sindsdien altijd al met Microsoft producten gewerkt. Momenteel is Joery verantwoordelijk voor de scoping van huidige technische vraagstukken binnen het bedrijf.

Waarom koos je voor The.NextGen?

“Ik heb voor verschillende klanten gewerkt bij de semioverheid en in commerciële sectoren”, aldus Joery. “Ik heb gekozen voor The.NextGen omdat ik nieuwe uitdaging in projecten zocht en het financiële model mij erg aansprak.”

‘Mogelijkheid om West-Europa te bestrijken’

“Mijn start bij The.NextGen is voorspoedig verlopen. Eigenlijk direct al kon ik kiezen tussen twee mooie opdrachten bij Schiphol en Microsoft. Dit waren twee technisch uitdagende klussen die ik het liefste beide had willen aannemen.”

“Mijn keuze is toen gevallen op Microsoft, omdat zij technisch gezien een nog mooiere uitdaging boden en ik hier de mogelijkheid kreeg om West-Europa te bestrijken. Ik vind het daarnaast ontzettend mooi dat ik nu bij Microsoft de mogelijkheid heb om de technieken waar ik mee werk bij de fabrikant zelf in te kunnen zien.”

Scoping van technische vraagstukken

Binnen deze opdracht bij Microsoft vervul ik de rol van Customer Engineer (Premier Field Engineer). In deze rol ben ik, samen met mijn team, verantwoordelijk voor de scoping van huidige technische vraagstukken en het ontdekken van business kansen bij meerdere internationale klanten op het gebied van”: AD On-Demand RAP as a Service, Security, AGPM Clustering Services, DFS, DNS, etc. Naast deze technische kant van de opdracht verzorg ik ook trainingen en workshops. Dat maakt deze opdracht zeer divers en enorm uitdagend.”

“Ik werk bij Microsoft met een breed scala aan technieken zoals: Azure,  AGPM, Active Directory Replication Status Tool, Active Directory Topology Diagrammer en Wininternals.”

Nieuwe initiatief

“Daarnaast vind ik het ontzettend leuk dat ik in een team werk met een Nederlandse, Britse en een Russische collega waar op termijn nog meerdere internationale collega’s aan worden toegevoegd. Ons team is een nieuw initiatief binnen Microsoft, waardoor ook intern alle ogen op ons zijn gericht. Al met al ben ik enorm blij dat ik voor The.NextGen heb gekozen!”

Ook werken aan een uitdagend project?

Bekijk onze vacatures